Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Tilborgjes

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Familie via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 18-08-2017 Laatste dag... (2)
  • 17-08-2017 Tweede dag ... (1)
  • 16-08-2017 Eerste dag ... (2)
  • 15-08-2017 Reisdag naar ... (2)
  • 14-08-2017 Wandelen in het ... (2)

Statistieken

Dit dagboek is 2429 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next

Aantal keer bekeken 110   Aantal reacties 4   Letaba, Zuid-Afrika
a A

3e dag Kruger park

dinsdag 8 augustus 2017.
3e dag in het Kruger park. Vanochtend om 06.00 uur opgestaan om richting Satara Rest Camp te rijden. Dit is niet ver, maar Bart is inmiddels verslaafd aan het spotten van dieren, en dat gaat nu eenmaal beter in de ochtend en avond.
We hopen vandaag de leeuw te zien. Deze is op diverse plaatsen lager in het park gezien en daar gaan we nu heen.
Het landschap veranderd ook. Van de dichte begroeiing in het Noorden waar je een dier op 20 meter kan missen gaan we nu naar een omgeving van drie bosjes op 20 meter.
We spotten veelal vogels vanochtend. Visarenden en aanverwanten.
Ook ligt er een gevlekte hyena te slapen en komen we er even later een wandelend tegen. Verder de “normale dieren” zoals olifanten, giraffen en zebra’s en bokken.
Maar geen Leeuw……….
We ontbijten bij “Olifant”. Dit is halverwege de route van vandaag. Na het ontbijt richting Santara. Geen bijzondere spots gehad en de halve auto (Noor en ikzelf) heeft er eigenlijk genoeg van.
Omstreeks 13.00 uur kwamen we aan in park Satara. Het is inmiddels alweer 27 graden. We gaan eerst pap met worst eten in de Bush keuken en daarna naar de accommodatie voor vannacht. Eén leuke hut met eigen badkamer en natuurlijk Braai. Meteen is het eten voor vanavond bekend. Ireen en Bart besluiten nog een stukje te rijden omdat op een zijweg hier dichtbij leeuwen zijn gezien. Het risico om het niet te zien willen Noor en ik niet nemen en we besluiten mee te gaan. Al snel blijkt dat er idd leeuwen zijn. We zetten er een verrekijker op en ze blijken te slapen in het gras. We zien er 1 en het zouden er 4 zijn. We blijven lang staan en een komt af en toe uit het gras, maar echt spannend is het niet. Wel hebben we nu nummer 4 van de Big 5 gezien. We rijden door en besluiten na een kwartier toch om te draaien om de Leeuwen nog een keer te bekijken. Ook nu weinig actie. We moeten voor zes uur het park binnen zijn, anders krijgen we een boete, dus moeten we uiterlijk 05.30 van de spot plaats weg. Al met al staan we nog een uurtje te kijken (dutten) en af en toe kijkt de leeuw iets op. Als hoogtepunt komt hij staan en kunnen we een goed zien. Maar wel magertjes al met al. Nu nog de Neushoorn.
Morgen weer om 06.00 uur eruit en richting Swaziland. Daar hebben we een accommodatie zonder elektra. Ook heeft Swaziland geen mobiel bereik. We kunnen dus 3 dagen niets van ons laten horen. Dan weten jullie dat alvast. Ook gaat het kwik de komende dagen naar +30 geven ze aan……
Rina, spelvouten zijn geen bezwaar hoor.

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Reacties (4)

8 augustus 2017 22:22 | Door: Rina,

Geen spelVouten proberen te maken is een soort taalfanatisme van mij, Erik, onzin natuurlijk.

Ja, met die leeuwen hadden jullie toch betere afspraken moeten maken. Maar je hebt ze in ieder geval gezien. Geweldig toch.
Ik denk dat er niet zo heel veel leeuwen in die parken zijn, want het is toch best zeldzaam als je ze te zien krijgt, en bijna altijd heel in de verte.
Al aardig decadent zeg "de gewone dieren zoals olifant, giraffe, zebra etc."
Dat was bij ons ook zo "o, gewoon een kudde giraffen"....
Die pap is zeker miliepap, van mais gemaakt geloof ik. Ben benieuwd hoe die smaakt; wij hebben het niet geproefd toen.
Zal ons niet meevallen om drie dagen niets te horen, want je hebt ons behoorlijk verwend. Zodra er weer wel bereik is, aub. iets laten horen hoor.
Gaat het goed met je ribben?
Geniet er verder lekker van, hoop tot over drie dagen.
Rina.

9 augustus 2017 15:55 | Door: Maaike

Nou geweldig toch nu ook de leeuwen gezien! Was het een leeuw met leeuwinnen? Meestal zijn de leeuwinnen in actie en wacht de leeuw tot "zijn" prooi voor hem ligt zodat hij deze kan verorberen (hoe herkenbaar ??!!)
Nou op voor de neushoorn! Hebben jullie al krokodil en struisvogel gegeten? Lekker op de braai?
Geniet er van. Dikke xx

11 augustus 2017 14:57 | Door: Corrie

Toch nog even gekeken voor het geval dat, maar helaas zal nog 'n dag gedult moeten hebben! Xxxx

11 augustus 2017 18:28 | Door: Ben

Mooi, jullie hebben nu de big five gezien.
Jammer geen kill door een troep leeuwen,
maar misschien maar goed met de kinderen erbij.
Erg leuk om jullie verslag te lezen, ben benieuwd naar
de avonturen in Swaziland.
De koning daar heeft overigens 13 vrouwen en kiest elk jaar een nieuwe vrouw.
Vermoeiend hoor!
Veel plezier en hoop snel weer iets te lezen.